Η ΕΣΗΕΑ σχετικά με την επιστολή της EBU προς τον Πρωθυπουργό κ. Α. Σαμαρά αναφορικά με τη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, με αφορμή την επιστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοτηλεόρασης (EBU) προς τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, υπογραμμίζει ότι η επαναλειτουργία της ΕΡΤ είναι η μοναδική διέξοδος για να επουλωθεί η πληγή που άνοιξε με την αιφνιδιαστική απόφαση για «λουκέτο» στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της χώρας.
Ένα χρόνο μετά τον νόμο για τη ΝΕΡΙΤ, η ψήφιση της τροπολογίας, που ανατρέπει τον τρόπο ορισμού του Εποπτικού Συμβουλίου της, δίνει το δικαίωμα στην EBU να δηλώνει εξαπατημένη και, παράλληλα, να καταγγέλει ότι κατά τον ίδιο τρόπο εξαπατήθηκε το Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς στην απόφασή του για το κλείσιμο της ΕΡΤ, σύμφωνα με το σκεπτικό της, ελήφθη υπόψη η ίδια πρόνοια του νόμου, που τώρα ανατρέπεται. Έτσι, η ΝΕΡΙΤ οδηγείται σε ασφυκτικό έλεγχο από την εκάστοτε Κυβέρνηση.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ έχει επισημάνει από την πρώτη στιγμή, ότι η υπόθεση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης της χώρας βρίσκεται, κυριολεκτικά, στον αέρα. Η ΝΕΡΙΤ λειτουργεί ως ένα περιορισμένης εμβέλειας ελεγχόμενο αθηνοκεντρικό κανάλι, με ενοικιαζόμενους «υπαλλήλους» – συμβασιούχους του υπ. Οικονομικών. Τα ελάχιστα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά της προγράμματα αποτελούν εξωτερικές παραγωγές ενοικιασμένες με αδιαφανείς διαδικασίες. Τους διαγωνισμούς πρόσληψης προσωπικού συνοδεύουν δημόσιες καταγγελίες συναδέλφων για αναξιοκρατία, εξώδικα και προσφυγές. Επιπλέον, η ΝΕΡΙΤ, με εμφανή τεχνολογική υστέρηση, αδυνατεί να ανταποκριθεί στην ψηφιακή τηλεοπτική μετάβαση και έτσι η κατ΄ όνομα Δημόσια Ραδιοτηλεόραση αναγκάζεται να πληρώνει ενοίκιο στον ιδιώτη πάροχο δικτύου, την Digea!
Θεωρούμε ότι είναι πιθανός ένας νέος διεθνής διασυρμός της χώρας και μοναδική διέξοδος για την αποφυγή του είναι η γενναία απόφαση της Κυβέρνησης για επαναλειτουργία της ΕΡΤ, με όλες τις δομές της στην Αθήνα και στην Περιφέρεια.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: