Πρώτο Θαύμα

Με δέος παρατηρούμε κάθε χρόνο και κάθε μήνα να πέφτουν οι πωλήσεις των εφημερίδων και ενώ οι εταιρείες που τις εκδίδουν (αν και ήδη διαθέτουν επιρροή στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, οι μεγαλύτερες, και πλέον αναπτύσσονται στη διογκούμενη αγορά του internet) είναι λίγο ώς πολύ προβληματικές. Οι πανελλαδικές πωλήσεις των κυριακάτικων φύλλων (όλων των ειδών, που είναι και οι μεγαλύτερες της εβδομάδας) μετά βίας αγγίζουν τις 600.000 φύλλα, παρά τις προσφορές και τα ένθετά τους.
Κι όμως αν ένας ιδιοκτήτης επιχείρησης ψιλικατζίδικου αγοράσει 20 φύλλα προς 2 ευρώ το ένα, λ.χ. του προχθεσινού «Πρώτου Θέματος» και ακολουθήσει τις οδηγίες που γράφονται αναλυτικά στις σελίδες της εφημερίδας, θα κερδίσει 475 ευρώ από την αγορά διαφόρων συγκεκριμένων ειδών ψιλικατζίδικου που θα προμηθευτεί από μια μεγάλη αλυσίδα Super Market. Δηλαδή, αν δώσεις 40 ευρώ, παίρνεις εμπόρευμα 515 ευρώ! Κάτι σαν το γνωστό θαύμα του Ιησού ο οποίος ως θεάνθρωπος πήρε τα πέντε ψωμιά και τα δύο ψάρια, έστρεψε το βλέμμα Του στον ουρανό, προσευχήθηκε, τα ευλόγησε, έκοψε τα ψωμιά σε κομμάτια και τα έδωσε στους μαθητές κι αυτοί με τη σειρά τους τα μοίρασαν στο πλήθος. Το ίδιο έκανε και με τα ψάρια. Εφαγαν όλοι και χόρτασαν. Και μάζεψαν και τα περισσεύματα…
Δ.Τ.
Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: