Ελα, ρε!

του Δημήτρη Τρίμη

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΜΗΣΜε εξώδικό του προς την «Αυγή» ο εφοπλιστής Β. Μαρινάκης είχε διαμαρτυρηθεί ότι σε δημοσίευμά της με δόλο «επιχειρείται η σύνδεση του ονόματός του με συγκεκριμένα πολιτικά συμφέροντα ώς και εκδοτικές δραστηριότητες τρίτων».

Θυμίζουμε ότι η Αυγή (10/2/2013) είχε γράψει πως «Δ. Μελισσανίδης, Β. Μαρινάκης, Φ. Βρυώνης είναι πρωταγωνιστές στο παρασκήνιο για τα μίντια Σαμαρά, με στόχο την παραμονή της Δεξιάς στην εξουσία». Και ακόμη ότι «ανάμεσα στα νέα τζάκια της διαπλοκής φιγουράρει ο εφοπλιστής Β. Μαρινάκης, ο οποίος εδώ και καιρό έχει δημιουργήσει έναν μίνι μιντιακό όμιλο, με “ναυαρχίδα” την εβδομαδιαία εφημερίδα “Παραπολιτικά”, η οποία συχνά αναλαμβάνει τη “βρόμικη δουλειά” του Μαξίμου» (σ.σ. πρωτοσέλιδες συκοφαντικές επιθέσεις στον Αλ. Τσίπρα).

Ο εφοπλιστής ισχυρίζεται ότι η επίθεση εναντίον του στόχευε στην «προσβολή και απαξίωση του Ολυμπιακού» και ότι «διακυβεύεται η προσωπικότητά του, όσο και η ασφάλεια, η δική του και της οικογένειάς του, με τέτοιου είδους δημοσιεύματα που τον εμπλέκουν σε άσχετα με αυτόν συμφέροντα και δραστηριότητες».

Παράλληλα, εκείνες τις μέρες, ο εκδότης της εφημερίδας «Παραπολιτικά», Ιωάννης Κουρτάκης, κατέθεσε αγωγή κατά της «Αυγής», του διευθυντή της Νίκου Φίλη και της δημοσιογράφου Αγγέλας Νταρζάνου, ζητώντας αποζημίωση 312.000 ευρώ, καθώς -όπως υποστηρίζει- «αμφισβητείται ευθέως η ταυτότητα, η αντικειμενικότητα και η δημοσιογραφική ύπαρξη της εφημερίδος».

Ο δικηγόρος που κατέθεσε την αγωγή εναντίον της «Αυγής» ήταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Μάκης Βορίδης.

Και ήρθε το πλήρωμα του χρόνου. Την περασμένη Δευτέρα (23/6/2014), στις εγκαταστάσεις του Ομίλου ΠΗΓΑΣΟΣ (του κ. Μπόμπολα) κατέφτασε αντιπροσωπεία του Ομίλου των «Παραπολιτικών» (που ήδη απέκτησε τη συχνότητα του ΚΚΕ 902 FM), αποτελούμενη από τους κυρίους Γιάννη Κουρτάκη, Κώστα Καραπαπά (επικεφαλής Τύπου της ΠΑΕ Ολυμπιακός) και Γιάννη Βρέντζο (διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ Ολυμπιακός) και συμφώνησαν στην άμεση μεταβίβαση του ραδιοσταθμού SENTRA FM και ενδεχομένως σε δεύτερο χρόνο της αθλητικής ιστοσελίδας και της εφημερίδας Goal NEWS από τον Πήγασο στον Ομιλο των «Παραπολιτικών».

Εχει καμιά σχέση ο Β. Μαρινάκης με τον Ομιλο των «Παραπολιτικών», την ΠΑΕ Ολυμπιακός, τον δήμαρχο Πειραιά, τον Μάκη Βορίδη και τη Νέα Δημοκρατία;

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: