Άκυρες οι απολύσεις στο παράρτημα Θεσσαλονίκης του Alpha

ALPHAΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών δικαίωσε τους εργαζόμενους του παραρτήματος  της Θεσσαλονίκης του ALPHA, ακυρώνοντας  τις απολύσεις τους, που είχαν γίνει τον Ιούλιο του 2012 με αιφνιδιαστική κίνηση της  Διοίκησης του τηλεοπτικού σταθμού.

Το Δικαστήριο έκρινε,  αφ  ενός  ότι οι απολύσεις των συναδέλφων μας ήταν άκυρες, ως αντίθετες στο άρθρο 10 των Δ.Α. 38 και 39 του 2010 περί απαγόρευσης των μαζικών απολύσεων και αφ ετέρου καταχρηστικές,  αφού η διοίκηση του ALPHA δεν τήρησε την δέσμευση της περί διερεύνησης της πιθανότητας πρόσληψης τους σε άλλες εταιρείες του ομίλου.

Σε κάθε περίπτωση, έκρινε το δικαστήριο, ότι οι απολύσεις τους είναι άκυρες και για τον λόγο ότι, η Διοίκηση του ALPHA δεν τήρησε την υποχρέωση της,  που πηγάζει από το Π.Δ. 240/2006, περί προηγούμενης  ενημέρωσης και διαβούλευσης των εργαζομένων της.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Βόρειας Ελλάδας χαιρετίζει την απόφαση αυτή, την οποία και θεωρεί μεγάλη νίκη του συνδικαλιστικού κινήματος,  απέναντι στην ασυδοσία των εργοδοτών. 

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ  Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: