Δράσεις της Διεθνούς Αμνηστίας κατά της αστυνομικής βίας

Η Διεθνής Αμνηστία (Ελληνικό Τμήμα) προγραμματίζει την παράδοση δέκα χιλιάδων περίπου υπογραφών μαζί με το κείμενο έκκλησης του συναδέλφου Μανώλη Κυπραίου για την απόδοση δικαιοσύνης στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη την Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012, στο πλαίσιο της δράσης της για την αστυνομική βία.

Την ίδια ημέρα ακτιβιστές της οργάνωσης θα πραγματοποιήσουν δρώμενο και θα διανείμουν σχετικό ενημερωτικό υλικό στο σταθμό Μετρό «Κατεχάκη» από τις 15.00 έως τις 17.00.

Η Διεθνής Αμνηστία καλεί όλους όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μαζικά, ώστε να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή κινητοποίηση και να έχει επιτυχία η δράση

 

10.000 υπογραφές στα χέρια του Δένδια για τον Μανώλη Κυπραίο

«Η δικαιοσύνη πρέπει να είναι τυφλή, η δημοσιογραφία γιατί πρέπει να είναι κωφή»
(Παγκόσμια δράση της Διεθνούς Αμνηστίας για την αστυνομική βία στην Ελλάδα)

«Υπάρχουν φορές που αισθάνεσαι μόνος. Ακόμη περισσότερο, όταν έχεις πέσει. Το σώμα γίνεται ένα με το έδαφος, κοιτάζοντας μόνο την επιφάνεια. Σκληρό και γεμάτο πέτρες. Πριν από λίγο καιρό, έπεσα και εγώ. Χωρίς να με γνωρίζετε, ήρθατε εσείς και
με σηκώσατε πάλι στα πόδια μου»

Μανώλης Κυπραίος, δημοσιογράφος

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Σας ευχαριστούμε που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μας και υπογράψατε την έκκλησή μας προς τις ελληνικές αρχές για δικαιοσύνη στον Μανώλη Κυπραίο. Ο Μανώλης Κυπραίος, δημοσιογράφος, υπέστη ολική απώλεια της ακοής και στα δύο αυτιά, όταν στις 15 Ιουνίου 2011 ένας διοικητής αστυνομικής μονάδας έδωσε εντολή σε αστυνομικό να του πετάξει χειροβομβίδα κρότου λάμψης, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στην Αθήνα και ενώ εκείνος κάλυπτε τα γεγονότα.
Το γεγονός αυτό τερμάτισε πρακτικά την δημοσιογραφική του καριέρα.

Η Διεθνής Αμνηστία στάθηκε από την αρχή στο πλευρό του ζητώντας τη δικαίωσή του. Μετά από ένα χρόνο δράση, στις 30 Νοεμβρίου, η Διεθνής Αμνηστία θα παραδώσει γύρω στις 15.000 υπογραφές στον Υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια.

Κατά τη διάρκεια της δράσης μας για την ανάδειξη της υπόθεσης του Μανώλη, και μέσα από αυτή όλων των περιστατικών αστυνομικής βίας κατά τη διάρκεια της αστυνόμευσης διαδηλώσεων, μάς στηρίξατε με τη συμμετοχή σας και την προώθηση της ηλεκτρονικής μας έκκλησης. 

Θα χρειαστούμε και τώρα την υποστήριξή σας! Στις 30 Νοεμβρίου, 15:00 – 17:00, έξω από το σταθμό μετρό της Κατεχάκη, θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με την παράδοση των υπογραφών ακτιβιστικό δρώμενο, με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κοινού για την υπόθεση και την αστυνομική βία γενικότερα. Με σύνθημα μας «Η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι Τυφλή. Η Δημοσιογραφία πρέπει να είναι Κωφή;»

θα προσπαθήσουμε να δείξουμε στους περαστικούς με έναν διαδραστικό τρόπο τα συναισθήματα που μπορεί να βιώσεις όταν χάσεις την ακοή σου. Παράλληλα θα μοιράζουμε ενημερωτικό υλικό και θα ενημερώνουμε τον κόσμο για την εκστρατεία της Διεθνούς Αμνηστίας για το θέμα.

Oσοι/ες από εσάς θα βρίσκεστε στην Αθήνα εκείνη την ημέρα, παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή στο activism@amnesty.org.gr, μέχρι τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου, γράφοντάς μας και το ονοματεπώνυμό σας και το τηλέφωνό σας. Η παρουσία σας μας είναι απαραίτητη, για να κάνουμε ακόμη περισσότερο θόρυβο! Δεν χρειάζεται να φέρετε τίποτα εκτός από το πάθος, την καλή σας διάθεση και ζεστά ρούχα. Εμείς θα σας ενημερώσουμε πριν από εκείνη την ημέρα για ό,τι άλλο πρέπει να κάνετε.

Η δράση μας για τον Μανώλη Κυπραίο, αλλά και για την αστυνομική βία γενικότερα δεν θα σταματήσει εδώ. Θα σας κρατάμε ενήμερους για τα μελλοντικά μας βήματα σχετικά με την εκστρατεία και ελπίζουμε και πάλι στη συμμετοχή σας.»

Advertisement