Κύρα Αδάμ: «Η Ελευθεροτυπία μπαίνει σε τυφώνα»

Τη στρατηγική του  Σοκ εφάρμοσε προς τους εργαζόμενούς της η Χ.Κ. Τεγόπουλος.

«Δεν υπάρχει σάλιο», «το χρέος προς τις τράπεζες είναι 50 εκατομμύρια ευρώ», «σε μηνιαία βάση συστηματικά μπαίνει μέσα η εφημερίδα», «το δάνειο δεν ξέρουμε πότε και αν θα το πάρουμε, ώστε να χρηματοδοτήσουμε τις περικοπές», » το μπίζνες πλαν που διαπραγματευόμαστε με τις τράπεζες είναι απόρρητο», είπε ο γενικός διευθυντής Αν. Πολυκανδριώτης.

«Η εφημερίδα μπαίνει σε τυφώνα», «οι αποφάσεις θα είναι επώδυνες», «απαιτείται μείωση κατά 50% του λειτουργικού κόστους», συμπλήρωσε η διευθύντρια της Ελευθεροτυπίας Κύρα Αδάμ.

Μετά απ’ αυτά οι εργαζόμενοι ομόφωνα εξέλεξαν επιτροπή (με δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς) και απαιτούν όλα τα οικονομικά δεδομένα της εταιρείας, τα οποία θα τα εξετάσουν με τη συμβολή νομικών και ορκωτών ελεγκτών, ώστε να διαμορφώσουν σε επόμενες συνελεύσεις τους τις θέσεις τους.

Απαιτούν επίσης να πληρωθούν τώρα όσοι συνάδελφοι έχουν πιεστικές ανάγκες, να ανακληθούν οι πρόσφατες απολύσεις  και να δοθεί από την επιχείρηση ακριβές χρονοδιάγραμμα καταβολής των μισθών.

Υ.Γ. Για να πάρετε γεύση του πινοσετικού τύπου «προγράμματος αναδιάρθρωσης» που ξεκίνησε η Χ.Κ. Τεγόπουλος: μόνο στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία τις τελευταίες ώρες απολύθηκαν 4 φωτορεπόρτερ που επί πολλά χρόνια δουλεύουν σταθερά με «μπλοκάκι» (ΔΠΥ) για την εφημερίδα, το «Εψιλον» και τα άλλα περιοδικά και ένθετα.

Advertisement

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Κύρα Αδάμ: «Η Ελευθεροτυπία μπαίνει σε τυφώνα»

  1. Παράθεμα: οι ήσυχες μέρες του Αυγούστου στην ενημέρωση…συνεχίζονται « ΤΟ ΧΕΡΙ

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.